Työnantajalle

Hyvä työnantaja!

Olet merkittävässä roolissa päihdetyössä.
Alkoholismista ja päihderiippuvuudesta kärsivä työntekijä voidaan pelastaa takaisin työelämään.
Älä jätä päihdeongelmaista yöntekijää yksin ongelman kanssa.
Hän tarvitsee apuasi.

Alkoholismi, huumeriippuvuus ja muu kemiallinen riippuvuus ei ole seurausta aineiden käytöstä. Riippuvuus on seurausta kroonisesta aivosairaudesta ja siksi siihen tarvitaan apua! Siinä me voimme auttaa, soita 0800-04500

 

MIKÄ ON TYÖNANTAJAN ROOLI?

Päihteiden rooli yhteiskuntailmiönä ja työympäristössä on kasvava. Työnantajan tulee tiedostaa alkoholin haitat yksilön ja ympäristön hyvinvoinnille ja osata toimia päihdeongelman ennaltaehkäisijänä. Keskeistä tässä on ongelmien tunnistaminen, käyttöön puuttuminen sekä hoitoonohjaus. Työnantajalla on työterveyslain mukaan velvollisuus puuttua työntekijän alkoholin käyttöön. Päihdeongelmiin puuttuminen on työntekijästä huolehtimista. Katso video

Klikkaa kuvaa

•Varmista, että jokainen työpaikalla tietää jotain päihdeongelmasta. Tämä helpottaa ongelman tunnistamista.

•Kuuntele työntekijääsi ja selvitä hänen tilanteensa.

•Selvitä, kuinka laaja ongelma on ja tarvitaanko erityistä alkoholi-/päihdeohjelmaa.

 

HYVÄN TYÖNTEKIJÄN KUNTOUTUS VAI UUDEN PALKKAAMINEN?

Vanhan työntekijän kuntouttaminen takaisin työelämään on mielekkäämpää kuin potkujen antaminen ja uuden työntekijän työtehtävään kouluttaminen. Vertaa 12-askeleen hoito-ohjelman mukaisessa hoidossa raitistunut päihderiippuvainen 6500 € sis. 11 kk kestävät jatko tapaamiset, läheishoidon ja intensiivisen jakson, jolloin repsahtamaisillaan oleva saa tulla heti hoitoon hakemaan tukea vs. tuottavuuden menetys, uuden työntekijän kouluttaminen jne.

Kun potilas aloittaa perushoidon, hänelle tehdään hoidon ensimmäisinä päivinä lääkärintarkastus, jossa lääkäri toteaa hoidon tarpeen ja kirjoittaa sairauslomaa perushoidon ajaksi. Hoitoon tulija on oikeutettu sairauspäivärahaan, ja KELA korvaa perushoidon osalta sairausajan palkan maksimissaan 30 päivän ajalta.

 

MIKSI MINNESOTA-HOITO?

12-askeleen hoito-ohjelman mukaisessa hoidossa raitistunut päihderiippuvainen on paras apu päihdeongelman kanssa taistelevalle. Koko henkilökuntamme on omakohtaisesti kokenut päihderiippuvuuden, ja omaa näin kokemuksensa kautta parhaat edellytykset päihderiippuvaisten hoitotyöhön. Toimintamme perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, joka koostuu avoimesta, rehellisestä, rakastavasta ja turvallisesta ilmapiiristä.

Päihdehoito ei lopu perushoito jaksoon.

Minnesota-Hoidon jatkohoidossa voi osallistua 48:lle istunnolle kerran viikossa ilman lisäkustannuksia 11 kuukauden ajan, johon myös läheiset voivat osallistua. Lisäksi riippuvainen saa tulla hoitoon koska vain ollessaan uudestaan repsahtamaisillaan.

Kerromme halutessasi lisää. Saat meiltä myös parhaimman avun väliintuloon. Ota yhteyttä ja auta! P: 0800-04500

 

HOITO JOSSA OIKEASTI TOIPUU PÄIHDERIIPPUVUUDESTA.

YLI 90% HOITOTULOS

Minnesota-Hoito Oy on ensimmäinen 12-askeleen ohjelman mukaisen päihderiippuvuuden hoitoon keskittyvä hoitolaitos Suomessa. Aloitimme täydellisen 12-askeleen ohjelman mukaisen päihderiippuvaisten hoidon Suomessa 1993.

Olemme 25 toimintavuotemme aikana hoitaneet yli 3000 potilasta läheisineen. Oulun yliopistossa tehdyssä väitöskirjatutkimuksessa 144:llä hoidon käyneistä henkilöistä 134:llä, (93,1%) on hoitotuloksena jatkuva raittius.

Teemme tiivistä yhteistyötä yrityksissä ja lääkärikeskuksissa työskentelevien työterveyshoitajien ja työterveyslääkäreiden kanssa. Meillä hoitoon osallistuvat myös läheiset. Soita ja sovi tapaaminen P: 0800-04500

Päihderiippuvainen ja suurkuluttaja eroavat toisistaan seuraavasti:

Päihderiippuvainen

 • Juo sosiaalisesti
 • Juo paljon
 • Sosiaalisia ja fyysisiä ongelmia
 • Ei pysty vähentämään kulutusta
 • Ei pysty lopettamaan omasta tahdosta
 • Juomisesta vain kielteisiä seurauksia

Suurkuluttaja

 • Juo sosiaalisesti
 • Juo paljon
 • EI sosiaalisia ja fyysisiä ongelmia
 • Pystyy vähentämään kulutusta
 • Pystyy vaikuttamaan lopettamispäätökseen itse
 • Juomisesta vain myönteisiä seurauksia


Varaa meiltä maksuton tietoisku yritykseesi!

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Minnesota-hoidosta minne päin Suomea tahansa. Tietoisku yrityksille on täysin maksuton, emme myöskään veloita matkakuluja. Olemme tarvittaessa käytettävissä myös työpaikkainterventioon.

Ota yhteyttä: Simo Seppelin, p. 040 087 5247 , simo.seppelin@minnesota-hoito.fi.

 

Jätä soittopyyntö

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.