Yritys

Minnesota-Hoidon historia

Minnesota-Hoito on toiminut Suomessa Lapualla vuodesta 1993. Simo Seppelin kävi Minnesota-mallin hoitomuodon Ruotsissa 80-luvun lopulla ja osallistui myös Ruotsin valtion järjestämään päihdeterapeuttikoulutukseen. Hän muutti vuonna 1992 Suomeen ja aloitti toimintansa Lapuan kaupungin antamissa tiloissa perustaen yrityksen Minnesota-Hoito. Ensimmäinen potilas saatiin päihdehoitoon huhtikuussa 1993. Vuoden aikana hoidon kävi 19 potilasta, jolloin käynnistyi myös ensimmäinen jatkohoitoryhmä. Hoito työllisti aluksi Seppelinin perheen. Ensimmäinen perheen ulkopuolinen työntekijä aloitti terapeuttina 1996. Vuoden aikana hoitoon hakeutui alle 20 potilasta, mutta jo vuoteen 2000 mennessä Minnesota-hoidossa oli läpikäynyt noin 300 henkilöä. Tahti on vain kiihtynyt ja nyt hoidon läpikäyneitä on jo yli 3000 potilasta. Alkuvuosien jälkeen tiloja on remontoitu ja laajennettu niin, että tänä päivänä käytössä on 40 potilaspaikkaa. Minnesota-Hoidon tilat sijaitsevat niin Lapualla kuin Lahden kupeessa Hämeenkoskella. Jatkohoitoa on saatavilla yli kymmenellä paikkakunnalla.

Klikkaa kuvaa

Tavaramerkki

Yritys

Toimintaperiaatteet

Minnesota-Hoidossa jo itse raitistunut päihderiippuvainen on paras apu päihdeongelman kanssa taistelevalle kokemuksineen. Koko henkilökuntamme onkin omakohtaisesti kokenut päihderiippuvuuden, ja he ovat näin ollen saaneet oman kokemuksensa kautta parhaat edellytykset päihderiippuvaisten hoitotyöhön.

Minnesota-Hoidon perusperiaatteet ovat:

  • Päihderiippuvuus on sairaus
  • Päihderiippuvaiset itse ja pitkään yhdessä päihderiippuvaisen kanssa eläneet henkilöt omaavat syvimmän tiedon sairaudesta, ja näin ollen omaavat parhaat edellytykset Minnesota-Hoidon hoitotyöhön
  • Kokonaisvaltainen ihmiskäsitys
  • Avoin, rehellinen, rakastava ja turvallinen ilmapiiri

Jätä soittopyyntö

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.