Pohjois-Suomi

Päihdehoitoa Minnesota-mallin mukaisesti

Minnesota-Hoito Lapua on ensimmäinen täydellinen Minnesota-mallin mukainen päihderiippuvaisten hoitokeskus Suomessa.

Kokonaisvaltaista hoitoa katkaisuhoitokeskuksistamme

USA:ssa 40-luvulla kehitetty Minnesota-malli on 12 askeleen mukainen alkoholistien, lääkeriippuvaisten, sekakäyttäjien, läheisriippuvaisten ja huumeriippuvuuden hoitokokonaisuus. Hoito tuotiin Lapualle vuonna 1993, ja olemme siitä lähtien hoitaneet päihderiippuvaisia mallin avulla menestyksekkäästi. Tulosseurantaa on tehty toiminnan alkamisesta lähtien ja tulosten mukaisesti hoidon käyneet potilaat saavuttavat mallin avulla yli 90 %:n hoitotuloksen jatkuvalla päihteettömyydellä mitattuna. Minnesota-Hoito onkin kautta aikojen menestyksekkäin alkoholismiin, lääkeriippuvuuteen ja sekakäyttöön erikoistunut katkaisuhoitolaitos.

Päihdeongelma koskettaa päihderiippuvaisen lisäksi myös perhettä ja kaikki läheisiä, usein myös työpaikkaa. Alkoholismi on kuitenkin sairaus, josta on mahdollista toipua. Päihdehoidossamme otamme mallin mukaisesti huomioon potilaan lisäksi läheiset ja perheen täysin päihteettömän elämän saavuttamiseksi. Meillä katkaisuhoito on kokonaisvaltaista.

Katkaisuhoitoon hakeutuminen

Kun alkoholi tai päihteet ovat vieneet kontrollin elämästä, on viimeistään aika hakeutua hoitoon. Merkit ongelmasta ovat selvät, kun päihteistä on tullut elämäntapa, joka koskettaa negatiivisesti läheisiä tai perhettä ja vaikeuttaa töiden hoitamista. Et tarvitse hoitoon kirjautuaksesi lähetettä, mutta selvitäthän hoidon kustannusten rahoituksen ennen hoitokeskukseen saapumista. Hoitoontulopäivänä on oltava päihteetön. Et voi myöskään saapua päihdehoitoon paikalle itse ajavana, joten otathan mukaan saattajan tarpeen vaatiessa. Voimme tarvittaessa noutaa hoitoontulijan esimerkiksi lähimmästä matkakeskuksesta. Soita 0800-04500

Perushoitojakso

Minnesota-Hoito alkaa perushoitojaksolla Lapualla. Katkaisuhoitokeskuksessamme tarjoamme täysihoidon ja kaikki tarvittavat palvelut. Hoitojakson 28 vuorokauden aikana päihderiippuvainen pääsee kokemaan päihteettömän elämän aloituksen. Päihdehoito tehdään todellisuusterapiana ja ryhmissä työskennellään yhdessä toipumisen edistämiseksi. Perushoidon aikana käydään 12:sta askeleesta viisi. Loput askeleet käydään jatkohoidossa 11 kuukauden ja 48 viikoittaisen istunnon aikana.

Jatkohoito Pohjois-Suomessa – Oulu, Salla, Rovaniemi, Sodankylä

Jatkohoitoa on mahdollista saada yli kymmeneltä eri paikkakunnalta, eri puolilta Suomea. Jatkohoidon toimipisteet sijaitsevat Pohjois-Suomessa usealla eri paikkakunnilla.

Haet sitten apua itselle, läheiselle tai työkaverille, ota yhteyttä ja vastaamme kaikkiin kysymyksiisi. Soita 0400 815 307.

Jätä soittopyyntö

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.