Minnesota-Hoito

Päihderiippuvuus on monitahoinen sairaus

Minnesota-Hoito Oy on 12 -askeleen mukainen alkoholistien, lääkeriippuvaisten, huumeriippuvaisten, sekakäyttäjien sekä läheisriippuvaisten hoitokeskus Suomessa. Minnesota-Hoito ei ole koskaan avohoitoa, vaan hoito tapahtuu Lapualla intensiivisesti (olet hoitolaitoksessa 28 vrk:tta ns. “sisässä”). Läheiset pääsevät mukaan päihdehoitoon ilman lisäkustannuksia, maksavat vain majoituksensa valitsemassaan paikassa sekä perheviikonlopun (la ja su) lounaat, läheisten määrää ei  rajoiteta. Tarkoituksenamme on auttaa myös päihderiippuvaisen lähipiiriä.

Perushoitojakson kolmannella (joskus vasta neljännellä) viikolla järjestämme aina läheisviikonlopun perjantaista sunnuntaihin. Lisäksi tarjoamme hoitojakson jälkeisen jatkohoidon ilman lisäkustannuksia myös läheiselle. Jatkohoito totetuu perushoitojakson jälkeen seuraavat 11 kuukautta (kokoontuminen 1 x vko, kertoja 48 kpl). Läheisviikonloppuun osallistuneet läheiset voivat olla mukana jatkohoidossa. Tarjoamme myös ylimääräisen “bonusviikon” (ns. lisäviikko) Lapualla jo raittiille päihderiippuvaiselle (perushoidon jälkeen potilaan itse valitsemana ajankohtana). Lisäviikon tai lisäpäivän voi käyttää juuri silloin, kun eniten sitä kokee tarvitsevansa. Olemme mukana hoidossa niin kauan kuin on tarvetta, sillä haluamme mahdollistaa täysin päihteettömän elämän myös tulevaisuudessa. Viikoittain (joskus jopa päivittäin) hoitolaitoksen pihaan hurahtaa auto ja sieltä hyppää ulos raitis alkoholisiti, joka kertoo tuleensa poikkeamaan “synnyinkodissaan” ts. paikassa, jossa on saanut “syntyä” uuteen, raittiiseen elämään. Saat siis hoitolaitokseemme ikuisen vierailuoikeuden – aina löytyy myös yösija ja ruokaa on tarjolla – ilta/aamuringistä puhumattakaan!

Mikäli heräsi kysymyksiä, soita 0800-04500Tutustu puolueettomiin tutkimustuloksiin eri hoitomuotojen välillä

E.A.P »

Keso »

Minnesota-Hoito »

Esite-minnesota2014 »

Minnesota-hoito 2017 »


Pieni hinta elämäsi parhaasta päätöksestä

Lapualla järjestettävä, terapiapainotteinen (28 vrk kestävä täyshoito) on elämäsi mahdollisuus! Pyrimme ottamaan potilaan vastaan heti, kun hän on valmis apua vastaanottamaan. Kannattaa kuitenkin  aina soittaa ennen lähtöä, koska joskus on niin paljon potilaita, ettemme heti pysty ottamaan uutta potilasta vastaan. Hoitoon ei saa tulla itse ajaen (vaihtoehdot: saattaja / tulemme noutamaan lähimmältä rautatieasemalta / bussiasemalta). Hoitoon ei saa saapua päihtyneenä, sen sijaan “krapulassa” hoitoon saapuu lähes jokainen. Otamme uusia potilaita vastaan ma-pe 8-21 sekä viikonloppusin sopimuksen mukaan – sovi kuitenkin aina ensin puhelimitse tulostasi!

Potilaat ovat perushoidon ajan sairauslomalla (käytämme potilaan lääkärissä Terveystalolla, josta saa sairaslomatodistuksen ensimmäisestä hoitopäivästä alkaen, lääkärikäynti sisältyy hoidon hintaan). Hoidossamme kiellettyjä ovat PKV -lääkkeet (ns. kolmiolääkkeet), muihin lääkityksiin emme ota kantaa; voit jatkaa niitä kuten ennenkin oman lääkärin ohjeistuksen mukaan. Usein kysytään, saako ns. mielialalääkkeitä syödä hoidosamme? Vastaus on kyllä – kerro kuitenkin aina jo puhelimessa lääkityksistäsi, jolloin voimme yhdessä varmistua lääkkeen soveltuvuudesta hoitoideologiaamme.

Suurin potilasryhmämme ovatr yrittäjät, seuraava terveydenhuoltohenkilöstö ja kolmantena tulee opettajat. Toki kaikista ammattiryhmistä on potilaita, suurin osa joka tapauksessa tulee suoraan työelämästä ja palaa työelämään. Minnesota-Hoidon hinta on pieni kustannus siitä, että saat palautettua työ- ja toimintakykysi.

Päihderiippuvuuden asiantuntijat hoitotyössä

Minnesota-Hoito on toiminut Suomessa Lapualla vuodesta 1993. Simo Seppelin toi hoitomuodon Suomeen Ruotsista vuoden 1992 lopussa ja perusti Minnesota-Hoidon. Ensimmäinen potilas hoitoon saatiin huhtikuussa 1993. Ensimmäisen vuoden aikana hoitoon hakeutui alle 20 potilasta, mutta jo vuoteen 2000 mennessä Minnesota-Hoidon oli läpikäynyt noin 300 henkilöä. Hoidon tulosten ollessa hyvät, tahti on vain kiihtynyt ja nyt hoidon läpikäyneitä on jo yli 3600!

Minnesota-Hoidossa jo itse raitistunut päihderiippuvainen on paras apu päihderiippuvuuden kanssa taistelevalle – emme vain kerro teoriatasolla vaan tiedämme miltä potilaasta tuntuu! Hoidossa ymmärretään, että päihderiippuvainen on sairas ja se, että  myös läheiset kuuluvat autettaviin. Henkilökuntamme koostuu toipuneista päihderiippuvaisista: me tiedämme miltä sinusta tuntuu – osaamme myös kertoa, mikä sinua voi auttaa – ja mielellämme sen teemmekin!

Suomessa Minnesota-Hoitoa Lapualla

Minnesota-Hoidon tilat Suomessa sijaitsevat Lapualla Etelä-Pohjanmaalla, maaseudun rauhassa. Lapuan kaupunki on välittömässä läheisyydessä ja tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut. Hoitokeskus on rauhoitettu toipumiselle, jolloin paras mahdollinen hoitotulos on taattu. Lisätietoja p. 0800-04500

Minnesota-Hoito Oy  on toipumiskeskeinen hoitolaitos. Hoito perustuu “todellisuusterapiaan” sekä 12 -askeleen toipumisohjelmaan. 

Minnesota-Hoidon askeleet:
1   On sairaus
2   On olemassa
3   Ei ole oire jostain muusta
4   On parantumaton sairaus
5   On progressiivinen sairaus
6   Ei ole kenenkään syy
7   On monitahoinen sairaus
8   Koskettaa myös läheisiä: läheisriippuvuus
9   On hoidettavissa: toipuminen jatkohoidossa
10   On helppo hoitaa: hyväksytään raitis elämä
11   Kieltää itsensä, kieltäminen on osa sairautta
12   Motivaatio hoitoon ei kerro hoitotulosta


Askeleet on sovellettavissa KAIKKIIN päihteisiin!

Minnesota-Hoidon perusperiaatteet / arvot ovat:

  • Päihderiippuvaiset (ja pitkään yhdessä päihderiippuvaisen kanssa eläneet henkilöt) omaavat syvimmän tiedon sairaudesta; näin ollen juuri he omaavat parhaat edellytykset Minnesota-Hoidon hoitotyöhön.
  • Kokonaisvaltainen ihmiskäsitys
  • Avoin, rehellinen, rakastava ja turvallinen ilmapiiri


Minnesota-Hoito tarjoaa apua päihderiippuvuuteen

Päihteet vaikuttavat kaikkiin ihmisen toimintoihin. Päihteitä käyttävä ihminen ei toimi normaalisti; hänen arvomaailmansa järkkyy ja sairaus  lähes poikkeuksetta ilmenee ihan joka ikisellä elämän osa-alueella. Minnesota-Hoidossa perustana onkin kokonaisvaltainen ihmiskäsitys.

Päihderiippuvuus ei ole kenenkään syy – kyseessä on sairaus! Alkoholi ja muut päihteet oikein käytetyinä tuottavat joillekin iloa ja etenkin alkoholi on yhteiskunnassamme varsin hyväksytty aine. Näin alkoholistitkin aloittavat päihteiden käytön:  odottaen positiivisia vaikutuksia sosiaaliseen elämäänsä. Tietyillä ihmisillä päihderiippuvuus kuitenkin puhkeaa sairaudeksi: sairastunut menettää kyvyn kontrolloida päihteidenkäyttöään täysin. Huolimatta käytön aiheuttamista kielteisistä seurauksista, kierre on jo päässyt syntymään ja riippuvainen jatkaa käyttöään. Päihderiippuvainen henkilö ei ole vastuussa sairastumisestaan, mutta hän on ehdottomasti vastuussa toipumisestaan! Minnesota-Hoito tarjoaa apua päihderiippuvuuteen kokonaisvaltaisella hoidolla, turvallisessa ympäristössä ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla!

 

Mikä ihmeen kameli?

Minnesota-Hoidon symboli ja kamelilogo ei ole syntynyt tyhjästä. Jo varhaisella keskiajalla kameli nousi Euroopassa kohtuullisuuden ja raittiuden symboliksi. Sitä on myös pidetty taakkansa nöyrästi kantavan henkilön vertauskuvana. Kamelillekin lastataan selkään vain sellainen taakka, jonka se pystyy tänään kantamaan.

Toipuvan päihderiippuvaisen päivä on aina raitis. Yksi päivä kerrallaan. Hoidon käytyään potilas voi kantaa vain yhden päivän murheet. Kamelikin polvistuu aamulla kantaakseen vain tämän päivän taakan. Huomisen taakkaa se ei voi vielä kantaa ja eilisen kuorma on jo luovutettu. Näin on myös raitistuneella päihderiippuvaisella.

Ja kukapa tuon juomisen kamelia paremmin taitaisi? Sekin voi olla juomatta 24 tuntia, joskus jopa kauemmin. Raitistuneelle päihderiippuvaiselle riittää kuitenkin tämä yksi päivä.

Tämä ylväs eläin on siis syystäkin Minnesota-Hoidon suojatti, yrityksen symboli – meidän kaikkien oma kameli.

Jätä soittopyyntö

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.