Minnesota-Hoito

Mikä ihmeen kameli?

Minnesota-hoidon symboli ja kamelilogo ei ole syntynyt tyhjästä. Jo varhaisella keskiajalla kameli nousi Euroopassa kohtuullisuuden ja raittiuden symboliksi. Sitä on myös pidetty taakkansa nöyrästi kantavan henkilön vertauskuvana. Kamelillekin lastataan selkään vain sellainen taakka, jonka se pystyy tänään kantamaan.

Toipuvan päihderiippuvaisen päivä on aina raitis. Yksi päivä kerrallaan. Hoidon käytyään potilas voi kantaa vain yhden päivän murheet. Kamelikin polvistuu aamulla kantaakseen vain tämän päivän taakan. Huomisen taakkaa se ei voi vielä kantaa, ja eilinen kuorma on jo luovutettu. Niin on laita raitistuneella päihderiippuvaisellakin.

Ja kukapa tuon juomisen kamelia paremmin taitaisi. Sekin voi olla juomatta 24 tuntia, joskus jopa kauemmin. Raitistuneelle päihderiippuvaiselle riittää kuitenkin vain tämä päivä.

Tämä ylväs eläin on siis syystäkin Minnesota-hoidon suojatti, yrityksen symboli – meidän kaikkien oma kameli.

Päihderiippuvuus on monitahoinen sairaus, johon saa apua

Minnesota-Hoito Oy on 12 askeleen mukainen alkoholistien, lääkeriippuvaisten, huumeriippuvaisten sekä sekakäyttäjien ja läheisriippuvaisten hoitokeskus Suomessa. Minnesota-Hoito ei ole koskaan avohoitoa, vaan hoito tapahtuu joko Lapualla tai Hämeenkoskella Lahden kupeessa. Läheiset pääsevät mukaan päihdehoitoon ilman lisäkustannuksia, maksavat vain majoituksensa valitsemassaan paikassa sekä la ja su lounaan, eikä läheisten määrää rajoiteta. Tarkoituksenamme on auttaa myös päihderiippuvaisen lähipiiriä.

Perushoitojakson kolmannella viikolla järjestämme aina läheisviikonlopun perjantaista maanantaihin. Lisäksi tarjoamme hoitojakson jälkeisen jatkohoidon ilman lisäkustannuksia. Jatkohoidon aikana on 48 istuntoa kerran viikossa 11 kuukauden ajan ja hoitoon voi osallistua yli kymmenellä paikkakunnalla. Läheisviikonloppuun osallistuneet läheiset voivat olla mukana jatkohoidossa. Tarjoamme myös ylimääräisen bonusviikon Lapualla tai Hämeenkoskella jo raittiille päihderiippuvaiselle perushoidon jälkeen potilaan itse valitsemana ajankohtana. Lisäviikon tai lisäpäivän voi käyttää juuri silloin, kun tuki on tarpeen. Olemme mukana hoidossa niin kauan kuin on tarvetta, sillä haluamme mahdollistaa täysin päihteettömän elämän myös tulevaisuudessa. Mikäli heräsi kysymyksiä, soita 0800-04500Tutustu puolueettomiin tutkimustuloksiin eri hoitomuotojen välillä

E.A.P »

Keso »

Minnesota-Hoito »

Esite-minnesota2014 »

Minnesota-hoito 2017 »


Pieni hinta elämäsi parhaasta päätöksestä

Lapualla tai Hämeenkoskella järjestettävän terapiapainotteisen, vähintään 28 vuorokautta kestävällä täysihoidolla, Pyrimme ottamaan potilaan vastaan heti kun hän on valmis apua vastaanottamaan. Kannattaa kuitenkin soittaa ennen lähtöä, koska joskus on niin paljon potilaita ettemme heti pysty ottamaan uutta potilasta vastaan. Hoitoon ei saa tulla itse ajaen, vaan tarvitaan joko saattaja tai sitten voimme hakea Lahden ja Lapuan matkakeskuksesta junalta tai bussilta. Tuore viina ei saa haista tullessa, krapulassa toki saa tulla. Mikäli tupakoi, emme suosittele lopettamaan sitä hoidon aikana. Otamme uusia potilaita vastaan arkisin klo 8-15, perjantaisin klo 8-13.

Potilaat ovat perushoidon ajan sairauslomalla, eli jokainen käy hoidon alussa lääkärillä ja mikäli on kiellettyjä pkv-lääkkeitä (unilääkkeet, rauhoittavat, kovat kipulääkkeet), ne puretaan lääkärin ohjeen mukaan kokonaan pois. Normi lääkkeet, kuten sydän ja verenpaine, astma, diabetes yms. pitää jatkua niin kuin ennenkin.

Meillä suurin potilasryhmä on yrittäjät, seuraavana terveydenhuoltohenkilöstö ja kolmantena opettajat. Toki kaikista ammattiryhmistä on potilaita, suurin osa joka tapauksessa tulee suoraan työelämästä ja palaa työelämään. Minnesota-Hoidon hinta on pieni tulevaisuuden hyötyihin nähden.

Päihderiippuvuuden asiantuntijat hoitotyössä

Minnesota-Hoito on toiminut Suomessa Lapualla vuodesta 1993. Simo Seppelin toi hoitomuodon Suomeen Ruotsista vuoden 1992 lopussa ja perusti Minnesota-Hoidon. Ensimmäinen potilas hoitoon saatiin huhtikuussa 1993. Ensimmäisen vuoden aikana hoitoon hakeutui alle 20 potilasta, mutta jo vuoteen 2000 mennessä Minnesota-Hoidon oli läpikäynyt noin 300 henkilöä. Hoidon tulosten ollessa hyvät, tahti on vain kiihtynyt ja nyt hoidon läpikäyneitä on jo yli 3000 potilasta.

Minnesota-hoidossa jo itse raitistunut päihderiippuvainen on paras apu päihderiippuvuuden kanssa taistelevalle kokemuksineen. Hoidossa ymmärretään, että päihderiippuvainen on sairas ja myös läheiset kuuluvat yhtä lailla autettaviin. Henkilökuntamme on omakohtaisesti kokenut päihderiippuvuuden ja he ovat näin ollen saaneet oman kokemuksensa kautta parhaat edellytykset Minnesota-Hoito Oy:ssä  päihderiippuvaisten kohtaamiseen ja hoitotyöhön.

Suomessa Minnesota-hoitoa Lapualla ja Hämeenkoskella

Minnesota-Hoidon tilat Suomessa sijaitsevat Lapualla Etelä-Pohjanmaalla maaseudun rauhassa. Lapuan kaupunki on välittömässä läheisyydessä ja tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut. Hämeenkosken päihdehoitokeskus on puolestaan Lahden kupeessa. Molemmat keskukset on rauhoitettu toipumiselle, jolloin paras mahdollinen hoitotulos on taattu. Lisätietoja P: 0800-04500

Minnesota-Hoito Oy  on toipumiskeskeinen hoitolaitos. Hoito perustuu todellisuusterapiaan sekä 12 askeleen toipumisohjelmaan, jossa jokainen itse ottaa vastuun teoistaan ja toipumisestaan.

Minnesota-hoidon askeleet:
  1   On sairaus.
2   On olemassa.
3   Ei ole oire jostain muusta.
4   On parantumaton sairaus.
5   On progressiivinen sairaus.
6   Ei ole kenenkään syy.
7   On monitahoinen sairaus.
8   Koskettaa myös läheisiä, Läheisriippuvuus.
9   On hoidettavissa, Toipuminen jatkohoidossa.
10   On helppo hoitaa, hyväksyä RAITIS elämä.
11   Kieltää itsensä, Kieltäminen on osa sairautta.
12   Motivaatio hoitoon ei kerro hoitotulosta.


Askeleet on sovellettavissa KAIKKIIN päihteisiin.

Minnesota-hoidon perusperiaatteet ovat

  • Päihderiippuvaiset itse ja pitkään yhdessä päihderiippuvaisen kanssa eläneet henkilöt omaavat syvimmän tiedon sairaudesta, ja näin ollen omaavat parhaat edellytykset Minnesota-Hoidon hoitotyöhön.
  • Kokonaisvaltainen ihmiskäsitys.
  • Avoin, rehellinen, rakastava ja turvallinen ilmapiiri.


Minnesota-Hoito tarjoaa apua päihderiippuvuuteen

Alkoholi ja muut päihteet vaikuttavat kaikkiin ihmisen toimintoihin. Päihteitä käyttävä ihminen ei toimi normaalisti. Hänen arvomaailmansa ja taloutensa järkkyy, fyysinen, psyykkinen, hengellinen ja henkinen terveys sekä tunne-elämä ja sosiaalinen elämä kärsivät. Minnesota-Hoidossa perustana onkin kokonaisvaltainen ihmiskäsitys.

Päihderiippuvuus ei ole kenenkään syy. Alkoholi tuottaa joillekin iloa ja se on yhteiskunnassa yleisesti hyväksytty aine, siksi alkoholistitkin aloittavat päihteiden käytön odottaen positiivisia vaikutuksia heidän sosiaaliseen elämäänsä. Kun päihderiippuvuus puhkeaa sairaudeksi, sairastunut menettää kyvyn kontrolloida käyttöään täysin. Huolimatta käytön aiheuttamista kielteisistä seurauksista, kierre on jo päässyt syntymään ja riippuvainen jatkaa käyttöään. Päihderiippuvainen henkilö ei ole vastuussa sairastumisestaan, mutta hän on ehdottomasti vastuussa toipumisestaan! Minnesota-Hoito tarjoaa apua päihderiippuvuuteen kokonaisvaltaisella hoidolla, turvallisessa ympäristössä ja ammattitaitoisen henkilökunnan kera. Soita 0800-04500

Jätä soittopyyntö

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.