Alkoholismi

Alkoholismi on sairaus

Alkoholismi on ICD10-tautiluokituksen mukainen sairaus. Amerikan Lääkäriliiton mukaisesti alkoholismi on alkuperäinen, krooninen ja parantumaton kuolemaan johtava sairaus, jolle on luonteenomaista kontrollikyvyn menetys. Juominen ja sen mukana tulevat oireet ovat seurausta alkoholismista.

Myös AA on perustamisestaan (1935) saakka toiminut sillä ajatuksella, että alkoholismi on parantumaton, mutta hoidettavissa oleva sairaus. Se ei ole oire jostakin muusta häiriöstä. Alkoholisti ei koskaan kykene palaamaan ns. normaaliin sosiaaliseen alkoholin käyttöön. Tämä on peruuttamatonta fysiologisista, psyykkisistä ja tunneperäisistä syistä johtuvaa. Sairaus pysyy piilevänä alkoholistin elämän loppuun saakka ja puhkeaa uudelleen keskushermoston saadessa vähäisenkin määrän vaikuttavaa ainetta. Mikäli jotkin lääkkeet epäilyttää, soita P: 0800-04500

Alkoholismia on esiintynyt jo vuosisatojen ajan, mutta silti sitä voidaan yhä pitää luonteen heikkoutena, psyykkisenä häiriönä ja moraalittomuutena. WHO määritteli alkoholismin vuonna 1952 siten, että alkoholistit ovat kohtuuttomia juojia, joiden riippuvuus alkoholista on saavuttanut sellaisen asteen, jossa ilmenee huomattavia sielullisia häiriötiloja tai ristiriitoja ruumiillisen ja sielullisen terveyden, ihmissuhteiden sekä yhteiskunnallisen ja taloudellisen toiminnan alueella. Alkoholismista ei tarvitse kuitenkaan tuntea häpeää, sillä se ei ole kenenkään syy.

Klikkaa kuvaa

Jätä soittopyyntö

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.