Läheiset

Päihteiden haitalliset vaikutukset eivät ulotu yksistään vain päihderiippuvaiseen, vaan koko perheeseen, kaikki päihderiippuvaisen läheiset tunnistavat pahan olon myös itsessään. Katkeruus, turhautuminen, suru, viha ja epätoivo ovat monelle päihderiippuvaisen läheiselle tuttuja tunteita. He muuttavat huomaamattomasti tapaansa elää. Jopa pienet lapset joutuvat kohtuuttomasti kantamaan vastuuta itsestään ja päihteitä käyttävistä vanhemmistaan. He joutuvat olemaan jatkuvasti huolissaan, varuillaan ja tuntemaan turvattomuutta. Epävarmuus tulevaisuuden suhteen himmentää lopulta koko elämän ilon.

Myös läheinen voi käydä 28pv perushoidon sekä jatkohoidon. 

mitä sanoa alkoholistille

Vastuunkantajat (Ritva Lindberg)

Perhepäivät

Hoidon tärkein tapahtuma on perhepäivät, jolloin myös läheiset osallistuvat hoitoon. Perhepäivillä läheiset saavat tietoa alkoholismi-sairaudesta perjantai-illan informaatiotilaisuudessa.

Lauantaina läheiset jakavat keskenään kokemuksiaan ja saavat tilaisuuden kertoa päihderiippuvaiselleen, miltä hänen päihteiden käyttönsä on heistä tuntunut. Kohtaaminen on päihderiippuvaiselle ja läheisille helpottava kokemus. Sunnuntaina läheiset saavat tietoa ja apua omaan toipumiseensa ja tulevaisuuteensa. Maanantaina päihderiippuvainen kertoo läheisilleen, miltä elämä juovana aikana on tuntunut ja miten aikoo elämäänsä  jatkaaTämä päivä on ihmeelinen päivä, se on sinun.

Päihdeperheterapeutti P: 0504330645

Oletko huolissasi läheisesi päihteiden käytöstä?